1. Izolat białek serwatkowych "ISO.Chill(tm)"(nazwa patentowa) jest uzyskiwany w procesie wymiany jonowej,w wyniku czego otrzymany WPI to produkt o maxymalnie niskim poziomie tłuszczy i węglowoedanów z wysoką zawartością optymalnie zbilansowanych frakcji bialka serwatki zawierających beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, [...]
Witam I platki owsiane 100g/ok rodzynki 50g/zbędne izolat 30g/ok banan 200g/ok mleko 0.5% 150g/ok 47,9,146,861(bialko,tluszcz,wegle,kalorie) II ryz brazowy 50g wolowina/kurczak/ryba 150g oliwa 16g 28,18,34,412-450 Dodaj warzywa III (1-2h przed treningiem) jak wyzej inne mieso Jeśli jak wyżej to zjedz ten posilke min 1,5 godzinki [...]
Odpowiedzi na te pytania znalazłbyś po przeczytaniu całego tematu od początku. 1.BV(biological value) - wartość biologiczna,czyli wskaźnik przyswajalności produktu 2.WPI - whey protein isolate(izolat białek serwatki) WPC - whey protein concentrate(koncentrat białek serwatki) Liczby oznaczają procentową zawartość białka w produkcie.
Moja opinia o izolacie już gdzieś tu jest. Właśnie strasznie cierpię, bo skończyłem jedno opakowanie i miałem iść na pocztę po kolejne (przyszło błyskawicznie). Oczywiście zapomniałem i muszę się zadowolić kostką chudego sera... błeee... Nadal uważam, że to co zjadłem było OK! Ma bardzo wysokie bv, ale nie o to chodzi... po prostu nie muszę [...]
Rozumiem. Etykiety, etykiety. Nienawidzę tego szajsu. Białko? Czy izolat 86g na 100g olimpu ma tego białka faktycznie 86g? Faktycznie jest to 100% izolat? Jak mnie to wkurza. Ostatnio sprawdzono FA, że ich vitargo miało zwykłe węgle. Hi Tech miał pełno pszenicy zamiast białka i coś tam jeszcze... A kurczak? Czy pierś kurczaka faktycznie ma 20g [...]
[...] kazeiny, która czyni z niej proteinę idealną do spożywania przed snem oraz po treningu. Każda porcja PM-Night Protein™ dostarcza 24g białka, na które składają się: izolat białek mleka, kazeinian wapnia, micelarna kazeina, albuminy jajek. Wszystkie te frakcje białkowe dostarczają aminokwasy do mięśni przez dłuższy okres czasu niż białka [...]
bulkpowders to tylko bialka majafajne i cena przystepna, poczytaj na necie ich bialka sa walowane i spajkowane(szczegolnie izolat) to samo co jak bylo glosno z izolatami z biotecha, podane wartosci bialka sa duzo nizsze niz na etykiecie, imo jedyna warta firma ktora ma wszystkie suple to wlasnie myprotein, badania o ich izolacie i wheyach mozesz [...]
[...] firmy trzymaja poziom i jest tyle bialka ile na etykiecie? chce wywalic tluszcz z diety wiec nie bede jadl juz po 8 calych jajek, a nie stac mnie, zeby same bialka jaj wcinac;) to bedzie szlo rano na pusty zoladek i moze po treningu zamiast aminokwasow sprobuje wiec najlepiej chyba hydrolizat, ew izolat Jeżeli hydro/izolat to tylko Optimum.
kurekskiPrzemuś skąd dorwałeś ten izolat ?:) Mieszkam w Belgii. Tutaj cała Belgia, Holandia i Niemcy jedzą suple z Body&Fit, a to jest najlepszy izolat smak-cena-jakość. 91g białka w 100g, a wyrwałem te 4kg za 50€ (200zł), ale nie przeliczając oczywiście na PLN :-p
[...] w miejscu mimo podbicia kcal kilka dni temu. Micha z dziś : 1.100g ryż 300g piers 10 ml oliwy 10 g ww z owoców + odrobina jakiegoś sosu słodko ostrego 2. Kleik+ryż +owoce +izolat 3.pieczywo +płatki ryzowe +izolat+owoce 4. Omlet : mała kukurydziana białka jaj piers 5. Morszczuk + ziemniaki +owoc 6.rostbef Przy okazji wczoraj weszło domowe [...]
[...] po każdej serii Wl shmith poziom 130x11 110x11+3+3 3a hammer siedzac 3x95x12 3b buttetfly 3x54x15 4 Rozpietki w bramie 5x15 Po treningu 45 min cardio. Chwilowo przestawiłem się na 5 posilkow i czuje się tak bardzo dobrze. 1. Platki ryzowe bialka jaj izolat orzechy 2 post skrobia, izolat owoce 3. Wafle ryzowe kura 4 j.w 5 tak jak nr 1
[...] laktalbuminy i jakość jest lipna, dla producentów to ogromny biznes i ponad 100% zysk, tani proces produkcji a ceny z górnych półek bo przecież sprzedają pseudo wpc lub izolat serwatki, dlaczego wszyscy zwracają uwagę na serwatkę od dobrych kilkunastu lat? powód jest prosty z powodu wysokiej zawartości bcaa i głównie aminokwasu cysteiny, [...]
[...] 700g, teraz 500g bo mam troche więcej tego białka z prochu... warzyw zbytnio tez nie jem, lecą jeszcze ze 2 banany w ciągu dnia, ale to było cały czas... Doradzcie cos, może izolat z sfd by załatwił robote ?? Ogolnie rozchodzi mi sie o w miare tanie białko takie by nie było jazd na żołądku po nim Wczesniej po treningu piłem: 70g carbo, 150 [...]
[...] 4kg za 200 zeta :) jak juz to 217 + 15zl za wysylke. za 4kg srednia cena, biorac pod uwage ze to typowo cukrowe bialko jak wiekszosc w sklepie FA, za tą cene idzie wyrwac izolat sciteca 4kg jak dobrze poszukasz, a nie "bialko" 64% %-) imo sie nie oplaca. mozna bylo lapac sniezynkowe promo, lepsze skladowo c-6 lub whey delicious. no lub jak [...]
[...] i sprawdzic jakie mamy niedobory Dzieki serdeczne wszystkim za odpowiedz. Bialka faktycznie chyba mam za duzo bo zaczyna mnie zsypywac na czole ( swoja droga bialko izolat z olimpu zrobiło sie ohydne w smaku. Co sądzicie o biotech ?) Czerpe trochę z diety strefowej zone wiec staram sie by w kazdej przekasce i kazdym posilku było bialko. [...]
1. Olimp używa do produkcji odżywek białka "ISO.Chill(tm)" otrzymanego w procesie ultra i mitkrofiltracji. Izolat ten jest pozyskiwany w unikalnej technologii podwójnej filtracji w niskich temperaturach w wyniku czego otrzymany jest produkt o maxymalnie niskim poziomie tłuszczy i węglowoedanów z wysoką zawartością optymalnie [...]
Odpowiedzi: 1. Olimp używa do produkcji odżywek białka "ISO.Chill(tm)" otrzymanego w procesie ultra i mitkrofiltracji. Izolat ten jest pozyskiwany w unikalnej technologii podwójnej filtracji w niskich temperaturach w wyniku czego otrzymany jest produkt o maxymalnie niskim poziomie tłuszczy i węglowoedanów z wysoką zawartością optymalnie [...]
1. Olimp używa do produkcji odżywek białka "ISO.Chill(tm)" otrzymanego w procesie ultra i mitkrofiltracji. Izolat ten jest pozyskiwany w unikalnej technologii podwójnej filtracji w niskich temperaturach w wyniku czego otrzymany jest produkt o maxymalnie niskim poziomie tłuszczy i węglowoedanów z wysoką zawartością optymalnie [...]
1. Olimp używa do produkcji odżywek białka "ISO.Chill(tm)" otrzymanego w procesie ultra i mitkrofiltracji. Izolat ten jest pozyskiwany w unikalnej technologii podwójnej filtracji w niskich temperaturach w wyniku czego otrzymany jest produkt o maxymalnie niskim poziomie tłuszczy i węglowoedanów z wysoką zawartością optymalnie [...]